Select Page

27. oktobra je bilo v okviru 17. Ljubljanskega maratona tudi tekmovanje v teku za osnovne in srednje šole. Teka se je udeležilo tudi 7 naših učencev in učenk od 1. do 9. razreda. V vseh kategorijah je bilo prijavljenih 5296 učencev in učenk. Zaradi slabega vremena je tekmovalo nekaj manj učencev in učenk. V kategoriji učencev in učenk od 1. do 5. razreda se časi ne beležijo. V ospredju je preteči določeno razdaljo in ne čas le-te. Zato vsem našim čestitke za uspešen nastop.

Od 6. razreda do 9. razreda, pa učenci in učenke uporabljajo čipe, ki jim beležijo njihov čas. Med devetošolci je Vitja Zlatnar zasedel 93. mesto (10:44,5). Med sedmošolci je bil Jaša Žnidar 92-ti (10:54,0). Med sedmošolkami pa je bila Lara Zlatnar 126-ta (12:48,4). Vsi trije so tekli v zelo težkih pogojih, saj je ves čas močno deževalo. Čestitke vsem trem za pogumen nastop.

Vsem, ki ste zamudili 17. Ljubljanski maraton, pa naj povem, da bo naslednji Ljubljanski maraton že naslednjega oktobra. Upam, da se vidimo v čim večjem številu na 18. Ljubljanskem maratonu.

Pripravil: Andrej Pirc