Select Page

Aprila so v Kulturnem društvu Mengeš razpisali že 8. Festival otroške poezije. Ciljna skupina so bili učenci osnovnih šol vseh starosti, ki so bili povabljeni, da za festival pišejo pesmi oziroma kratko prozo. Tema je bila prosta, prav tako dolžina pesmi in število le-teh. Naša šola je na tem festivalu oziroma literarnem natečaju sodelovala že lani. Zaradi zelo dobrih izkušenj smo se tudi letos odločili za sodelovanje. Festival ni izrazito tekmovalne narave, namenjen je spodbujanju otroškega pesništva v osnovnih šolah.

V Mengeš smo poslali pesmi petih avtorjev oziroma avtoric: Katharine Carole Pavlin in Maje Ahčin iz 9. a, Ines Likar iz 8. č, Ize Sladič, Žaka Detele in Urbana Janjiča iz 9. č.

Sredi maja smo na šolo dobili organizatorjevo sporočilo, da so bili vsi avtorji izbrani za nastop na festivalu v Mengšu 31. junija. V imenu naše šole sta na festivalu nastopili Maja Ahčin in Iza Sladič, ostali učenci so bili žal ta dan zadržani.

Nastopajoči vseh starosti, njihovi starši in ljubitelji poezije so se zbrali v Galeriji Mežnarija v Mengšu, kjer so mladi avtorji in avtorice prebirali svoje pesmi in preživeli prijetno, čeprav deževno popoldne.

 

 Andreja Molan, mentorica

slika5