Select Page

Konec lanskega šolskega leta sta pisateljica Janja Vidmar in svetovna popotnica Benka Pulko ob izidu njune skupne knjige z naslovom Otroci sveta razpisali literarni natečaj z istim naslovom. Namen natečaja je bil spodbuditi učence in dijake, da ob branju knjige začnejo aktivno razmišljati o multikulturnosti, o podobnostih in različnostih, ki ljudi združujejo ali delijo ter aktivno spoznavajo, kako živijo na različnih koncih sveta njihovi vrstniki.

 

Spise so v okviru literarne delavnice pisali učenci, ki so se udeležili tabora Veter v laseh. Izbrali smo najbolje napisanega in ga poslali na natečaj. Rezultate so organizatorji razglasili v začetku septembra. Veseli nas, da lahko čestitamo nagrajenki Nini Katarini Štular iz 9. č razreda, ki je s spisom z naslovom Cena ljubezni dosegla 6. – 7. mesto v osnovnošolski kategoriji. Nina je s svojim izdelkom prepričala komisijo s pisateljem Tonetom Partljičem na čelu.

Po nagrado se je 30. 9. morala odpraviti na Ptuj, kjer so vseh dvajset povabljenih osnovnošolcev in dijakov gostitelji presenetili z gostoljubnostjo in bogatimi nagradami. Tako se bo Nina kopala Termah Čatež in za en dan postala oskrbnica za živali v živalskem vrtu.

 

Čestitamo!

Mentorica Andreja Molan

slika1

slika2