Select Page

V okviru mednarodnega projekta »Human Rights in Action« so nas v petek, 29. novembra 2013 obiskali učenci in učenke ter učitelji iz III. Osnovne šole Čakovec. 39 prijateljev iz Hrvaške se je navdušeno družilo z učenci in učenkami naše šole (Matične šole in Centra).

Mlajši učenci in učenke so se prvi del srečanja družili z drugošolci Matične šole in skupaj izdelali hrvaško-slovenski slovarček na temo Razredna oz. šolska pravila. Učenci predmetne stopnje pa so debatirali na temo Vzgojni načrt in primerjali šolska pravila. Po uvodni zadregi smo se nato že bolj radovedni podali na ogled našega mesta.
V Layerjevi hiši so se mlajši nadebudneži vedoželjno učili slovenskih ljudskih plesov, njihovi starejši prijatelji pa so se v mešanih ekipah preizkusili v fotoorientaciji. Tako s(m)o vsi imeli dovolj priložnosti za smeh, zabavo in medsebojno druženje.
Po zasluženem kosilu so taborniki izvrstno izvedli družabne igre na temo Šolska pravila. Otroci so z veseljem, radovednostjo in žarom iskali odgovore, da bi čim prej dospeli do cilja. Kdo je zmagal? Zmagali s(m)o vsi! Važno je sodelovati, ne zmagati, kajne?
Še prekmalu je napočil čas slovesa. Od novih prijateljev smo se poslovili z obljubo, da se kmalu srečamo – tokrat v Čakovcu. Povabilo smo že dobili. Komaj čakamo, da gremo. Greš z nami?!

                                                                                     KIT tim


1 2

3