Select Page

 OBVESTILO

kuharice

 

V četrtek, 10.4. 2014 smo se udeležili  polfinalnega izbora kuharskega tekmovanja KUHNAPATO v gostilni Pečarič v Ljubljani.

Kuharska ekipa OŠ Simona Jenka Kranj- JENKOVE ŠMONCE v sestavi: Gea  Bešter 7. c, Lara Pungerčar, 7.č. Lara Osterman 7. c, Nina Zupan, 7. č, Klara Kern 7. c, Anja Pavec 7. č in Klara Filipaj Trampuž, 7. c so na polfinalnem izboru predstavljale gorenjsko regijo. Predstavile so se z istim izborom jedi. Pripravljale so:

  1. Jenkove kruhke( prigrizek)
  2. Zelenjavno enolončnico
  3. Gorenjske kvašene štruklje z orehi

Vsi recepti so  ustno izročilo naših babic, tako, da smo ohranili kulturno dediščino lokalnega okolja. Izdelali smo tudi seminarsko nalogo in se predstavili za fotografiranje jedi s pripomočki( skrinja za orehe, vezen prt star par generacij babic)..

Žal se nismo uspeli uvrstiti v finalni izbor tekmovanja, v  finale so se uvrstile ekipe iz Bohinja, Lesc in Kamnika. Veseli pa smo bili pridobljenih izkušenj iz tekmovanja.

Čestitke in zahvala  za prikazano delo in trud  celotni ekipi ( mentorici, učenke, hišnik, kuharja Leon in Blaž s kuharsko ekipo matične šole).

 

Mentorici: Irena Hudobivnik, Irena Pavlin