Select Page

8. maja je mednarodni dan Rdečega križa v okviru tedna RK ( 8.-15. 5.2014), ki poteka pod sloganom MOJA RDEČEKRIŽARSKA ZGODBA ob 70 obletnici ustanovnega zbora RK  Slovenije. Med nami je veliko ljudi, ki potrebujejo vedno bolj našo pomoč. Pa ne tisto materialno, ampak tisto, ki jo moramo poiskati nekje v nas. Mislimo na temeljna načela mednarodnega gibanja RK po svetu humanost, solidarnost, strpnost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost in univerzalnost.
Krožkarji Rdečega križa naše šole se teh načel učimo in jih prenašamo v naše šolsko okolje.
Zbirali smo denar za otroke iz šibkejših družin v humanitarni akciji Drobtinica, humanitarno zbiralo hrano , brezdomcem pripravili sladko pecivo za začetek prazničnega decembra in v letošnjem letu odlično predstavljamo šolo na tekmovanju iz znanja o prvi pomoči.
Danes lahko tudi vi preizkusite kakšno od temeljnih načel gibanja RK in se spomnite tistih, ki jim življenje ni postlano z rožicami. Že sama misel nas ljudi, dobrih po srcu, pripelje do ljudi, ki našo pomoč potrebujejo. Nič nas ne stane, če nekoga objamemo, se mu nasmehnemo in mu na ta način polepšamo dan.
Marsikatero žalostno zgodbo spremenite lahko v srečno.
Neopazni heroji vsakodnevno rešujejo življenja.

Irena Hudobivnik