Select Page

V soboto, 10.5. 2014 je bilo 8. državno tekmovanje iz znanja o prvi pomoči na Debelem rtiču  v organizaciji  RK Slovenije.  Na tem tekmovanju  je  sodelovala   naša ekipa prve pomoči, ki je bila v aprilu na regijskem tekmovanju prva in je zastopala gorenjsko regijo.  Ekipe so tekmovale iz znanj o prvi pomoči( 25 vprašanj) in znanj o RK (10 vprašanj). Tekmovali so na petih  deloviščih  še praktično. Oskrbeti so morali poškodovance v 10 minutah.  V vsaki ekipi prve pomoči je bilo 6 članov.

Oskrbeti so morali nezavestno osebo  odraslega in otroka in prihajajočo osebo s prstno bolečino, v labirintu oskrbeti dva panična poškodovanca s poškodbami, na športnem igrišču opeklino in pik kače, na cesti prometno nesrečo s traktorjem in pijanim voznikom, kjer sta bila udeležena dva otroka kolesarja in ob obali nesreča s kajaki.

Ekipo so sestavljale: Lara Grims, Nina Zupan, Anja Pavec, Anamarija Brankovič, Žana Ciglič in Sara Remic iz 7. č razreda OŠ.

Osvojile so odlično 4. mesto od 10 ekip  in s tem dokazale, da njihovo znanje napreduje. Bile so tudi najmlajša ekipa na tem tekmovanju.

Iskrene čestitke tekmovalkam za njihov trud in prizadevnost do konca tekmovanja.  Hvala prostovoljcu Luku za spremstvo ekipe na Debeli rtič in varovanje, zahvala njihovim staršem za podporo in držanje pesti,  našim navijačem- OZ RK Kranj,  KO RK Vodovodni stolp in ekipa prve pomoči iz OŠ Antona Tomaža Linharta iz Radovljice.

Hvala tudi vsem prostovoljcem, ki so pomagali pripraviti ekipo prve pomoči za tekmovanje ( Jure, Davor, Staž  in Katja)

 Mentorica: Irena Hudobivnik, prostovoljec Jure Avsec

???????????????????????????????

Skupinska + mentorji

???????????????????????????????