Select Page

8.5.-15.5. 2014

s1

V četrtek, 15.5. 2014, smo imeli v okviru Tedna RK  s krožkarji RK OŠ Simona Jenka Kranj  ogled Gasilske postaje  v Kranju. Program je potekal od 12.00 do 14.00 ure.

Ekipa prve pomoči   naše šole ( udeleženci  državnega  tekmovanja iz znanja o prvi pomoči) je bila povabljena,  da  mlajšim otrokom kranjske občine predstavi oskrbo ran in  poškodb ter  simulacijo ene nesreče.

Predstavili smo tudi naše delo in priprave na samo tekmovanje.

Ogled gasilske postaje je bil zelo zanimiv in poučen. Dobro je vedeti, da je nekdo v nenehni pripravljenosti  za pomoč. Bili smo priča tudi pravi intervenciji gasilcev ob prometni nesreči.

Potem smo se odpravili v zgornje prostore gasilske postaje, kjer nam je dobrodošlico zaželela poslovna sekretarka Milka Miklavčič skupaj  s koordinatorko Tedna RK Kranj Biljano Djakovič. Z nami so bili še  člani krožka  RK OŠ Matija Čopa,  OŠ Franceta Prešerna – Kokrica,  OŠ Matija Valjavca Preddvor ,OŠ Stražišče in ekipa Zdravo življenje iz OZRK Kranj.

Krožkarji OŠ Simona Jenka Kranj smo nato  prikazali obveze ran, oskrbo poškodb in simulacijo nesreče, ki se lahko zgodi v šoli.

Po končanem prikazu smo  se družili  in v  prijetnem vzdušju pojedli malico. Veseli smo bili druženja in novih spoznanj, ki smo jih pridobili.

 Na ta način smo obeležili teden RK Slovenije.

s2

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

s91

Krožkarji OŠ Simona Jenka Kranj: Nina, Anja, Anamarija, Lara, Žana, Sara   z   mentorico Irena Hudobivnik