Select Page

Planinski krožek OŠ Simona Jenka Kranj vabi mlade planince na izlet na Pasjo ravan (1020m).

Planinski krožek OŠ Simona Jenka Kranj vabi mlade planince na izlet na

Pasjo ravan (1020m)

 

v soboto, 13. decembra 2014 se ob 7.00 uri

 dobimo pred Mercatorjem na Kokrici

 

PROGRAM IZLETA:

Izhodišče: Črni Vrh pri Polhovem Gradcu

Cilj: Pasja ravan (1020m)

 

Pasja ravan je drugi najvišji vrh v Polhograjskem hribovju. Še pred nekaj desetletji je bila s 1029 m najvišji vrh, a ga je jugoslovanska vojska v drugi polovici 70-ih let 20 stoletja zravnala z zemljo in mu odbila cca. 10 m višine. Zato je vrh raven in ima polno vojaških bunkerjev in rovov.

OPIS POTI:

Pot začnemo pri gasilskem domu na Črnem Vrhu. Cesta nas sprva vodi čez razgledna pobočja, nato pa preide v gozd, kjer kmalu pridemo na označeno razpotje. Nadaljujemo naravnost ter pot še naprej nadaljujemo po cesti, le ta pa nas kmalu pripelje iz gozda, kjer pred seboj že lepo vidimo pobočja Pasje ravni. Nekoliko naprej stopimo na manjši preval, s katerega se nam odpre lep pogled na Škofjeloško hribovje.
Na prevalu nadaljujemo sprva naravnost, nato pa v manjšem križišču rahlo levo v smeri. Po vzpenjajoči cesti, ki kmalu preide v gozd, hodimo le nekaj minut, saj nato ob cesti opazimo oznake za Pasjo ravan, ki nas usmerijo desno na markirano pešpot. Omenjeni poti, ki se zmerno do strmo vzpenja skozi gozd, nato sledimo vse do prostranega vrha.  Vračali se bomo v smeri Bukovega vrha in izlet zaključili na Visokem v Poljanski dolini.

 

ČAS HOJE:  3 ure

TEŽAVNOST: lahka označena pot

OBVEZNA OPREMA: Naj bo vremenu primerna (topla oblačila), pohodni čevlji. Malica iz nahrbtnika.

PRIHOD v Kranj ob 16:00 uri

 

CENA IZLETA: 12 EUR