Select Page

V petek, 3. 6. 2015, smo se nekateri otroci v okviru pouka za nadarjene na naši šoli ob 16. uri zbrali pred matično šolo. Ko so nas učitelji prišli iskat, so nam pokazali, kje bomo spali in v katerih učilnicah se bomo zadrževali to popoldne in naslednje jutro.

Razdelili smo se v dve skupini. Prvo skupino smo sestavljali učenci 6. in 7. razreda, drugo skupino pa so sestavljali učenci 8. in 9. razreda. Že na začetku smo se učenci prve skupine odpravili v učilnico za gospodinjstvo, kjer smo pekli piškote. Bili so odlični! Medtem so starejši učenci imeli predavanje. Program njihovega dela se je razlikoval od našega.

Po peki piškotov smo šestošolci in sedmošolci šli v učilnico, kjer smo se pogovarjali o svojih najljubših knjigah, se pogovarjali o stripih (in jih tudi brali) ter o knjigi, ki smo jo prebrali že pred nočjo branja. Za večerjo smo jedli pico, ki so jo za nami v gospodinjski učilnici spekli učenci 8. in 9. razreda ter seveda naše piškote.

Po večerji smo se tudi sami lotili pisanja stripa. Vsak je namreč izdelal svoj strip na temo medvrstniškega nasilja. Med izdelovanjem pa so nas zmotile gospe iz Društva za nenasilno komunikacijo. Malo smo se družili z njima, se igrali igre in se pogovarjali o odnosih med ljudmi.

Okoli polnoči smo se oblekli v pižame in odšli v učilnico, kjer smo spali ter si gledali film (kdor je še imel dovolj moči).

Zjutraj smo nadaljevali z izdelovanjem stripa. Ko smo strip izdelali, smo ga skušali še prevesti v angleščino. Malo pred dvanajsto smo vse pospravili, nato pa šli domov. Preživela sem res dobra dva dneva in spoznala tudi nekaj novih prijateljev. Bilo je res super! Upam, da bo naslednje leto spet noč branja spet zaživela.

 

Gaja Kolander, 6. č

IMG_1906
IMG_1910
IMG_1918
IMG_1926

IMG_1947

IMG_1983