Okrogla miza z naslovom Zaščiteni proizvodi kot priložnost Slovenije v atriju ZRC SAZU v Ljubljani.
V četrtek, 7. maja 2015 smo bili nagrajenci tekmovanja Kuhanpato povabljeni na dogodek – okroglo mizo z naslovom Zaščiteni proizvodi kot priložnost Slovenije v atriju ZRC SAZU v Ljubljani.
Dogodek je bil pod okriljem Urada vlade RS za komuniciranje in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pod okriljem Evropske komisije.
Dogodka se je udeležila kuharska ekipa tekmovalcev iz OŠ Simona Jenka Kranj, ki je za to priložnost spekla v gospodinjski učilnici in predstavila svoji dve jedi- to so Prešernove fige fig-fig in Jenkove nageljčke.
Surovine za obe jedi so bile lokalne. Mleko je doniral Strupi Marko, polnovredno moko Kmetija Zlate in kranjske klobase mesarija Arvaj, s katerimi sodelujemo že celo šolsko leto.
Hvala za vaše donacije.
Pogostili smo približno 50 gostov tega dogodka.
Kuharski ekipi iskrene čestitke za odlično pečena prigrizka.
Nekaj utrinkov z dogodka….
Kranj, 12.5 .2015
Mentorici: Pavlin, Hudobivnik