Select Page

Še zadnji napotki pred potovanjem v Nemčijo…

odhod avtobusa je ob 5.00 pred matično šolo

– Hotelska namestitev v Münchnu:

Hotel Holiday Inn München

Unterhaching Inselkammerstrasse 7-9  D-82008 Unterhaching

Telefon: 0049 – 89 – 666910

1 x pol penzion (večerja in zajtrk)

namestitev: 13 x troposteljna soba, 13 x štiriposteljna soba

– potrebni dokumenti za potovanje: osebna izkaznica ali potni list

– zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris je vključeno v ceno aranžmaja

– v ceno aranžmaja so vključene naslednje vstopnine:

solni rudnik, Tehniški muzej,  Sea Life, BMW muzej, Olimpijski stolp

– ostali stroški:

Priporočamo, da imajo otroci s seboj dovolj (ne preveč) denarja za nakup pijače,   kosila ter nakup spominkov, kakšen sendvič ali prigrizek ter nekaj rezerve. Ocenjujemo, da bi za 2 kosili potrebovali do 20,00 €, za pijačo do 10,00 €, spominke 5,00. Skupni znesek za osnovne potrebe ocenjujemo na največ 35,00 €.

– o tem in onem:

Otroci in mladostniki imajo veliko energije in večina jih z veseljem potuje v nove kraje. Na poti si pridobivajo izkušnje in nabirajo prijetne spomine. V domačem okolju so potniki prilagojeni na nadmorsko višino, podnebne razmere, živijo v ravnovesju z mikroorganizmi. Na potovanju potnik spremeni nadmorsko višino, podnebne razmere, pride v stik z novimi mikroorganizmi, zamenja časovni pas … Vsi ti dejavniki lahko vplivajo na njegovo zdravstveno stanje  oziroma počutje, zato je  pri kroničnih bolnikih priporočljivo pred potovanjem obiskati tudi izbranega zdravnika, da opravi kontrolni pregled. Zdravnik vam bo svetoval o morebitni spremembi režima jemanja zdravil med potovanjem.  Ne pozabite na zdravila, ki jih shranite v ročni prtljagi!

Ker se bomo gibali med turističnimi znamenitostmi in bivali med običajnimi turisti, bodo ravno tako za nas veljala pravila lepega vedenja. Bodimo strpni do drugih in se potrudimo dober glas o Sloveniji in slovenskih turistih s svojimi dejanji ponesti v širni svet.

Kot povsod po svetu se tudi v Nemčiji  lahko zgodi, da smo zaradi svoje nepazljivosti ob kakšno dragocenost ali denar, zato skrbno shranimo in skrbimo za svoj osebni dokument, denar, fotoaparat ipd. Predvsem na mestnih ulicah in na vožnjah z javnim prometom skrbimo za svoje imetje.

 

– vreme

Trenutno vreme v Münchnu je podobno vremenskim razmeram pri nas. Za prihajajoči vikend je trenutno napovedano deževno vreme s temperaturami okrog 15 stopinj C.

Priporočamo vam topla in udobna oblačila, kakšen dežnik ne bo odveč,  ravno tako ne nepremočljiva obutev. Preden krenete na pot – preverite vreme na:   http://www.wunderground.com.