Select Page

8. aprila se je odvil že 8. Dan za spremembe, ki ima letos podnaslov dan za sodelovanje.

DAN ZA SPREMEMBE – DAN ZA SODELOVANJE
8. aprila se je odvil že 8. Dan za spremembe, ki ima letos podnaslov dan za sodelovanje. Velika vseslovenska prostovoljska akcija ponovno povezuje številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom spodbujanja in širjenja sodelovanja.
Slovenska filantropija kot glavni organizator Dneva za spremembe je v preteklosti akcije že obarvala medgeneracijsko in skupnostno, premagovali smo osamljenost, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom in širili spoštovanje.
Direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak pred akcijo poziva: »Sodelovanje je pot do uspeha. S številnimi akcijami izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, smo že spreminjali zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, namenjali smo stari robi novo rabo. V soboto, 8. aprila bomo znova pokazali, da sodelovanje prinaša pozitivne rezultate in dobro voljo. «

S sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! Že vsa leta nagovarjamo posameznika. Vsi smo lahko sprememba. Na naši šoli smo se te spremembe odzvali v ponedeljek 15.5.2017, ko smo učenci iz 6.a razreda obiskali skupino Žabice našega vrtca in skupaj USTVARJALNO SODELOVALI.