Select Page

Dan za spremembe – dan za povezovanje, o dogodku.

 

DAN ZA SPREMEMBE-DAN ZA POVEZOVANJE

Velika vseslovenska prostovoljska akcija v organizaciji Slovenske filantropije je ponovno povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom povezovanja skupnosti.

In prav tej akciji smo se že tretje leto pridružili tudi učenci naše šole.

Slovenska filantropija, kot glavni organizator Dneva za spremembe, je v preteklosti akcije že obarvala medgeneracijsko, spreminjali so zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov so pomagali šolskim skladom, širili spoštovanje, solidarnost ter sodelovanje.

Dan za spremembe je torej v letošnjem letu postavil na najpomembnejše mesto povezovanje.

S sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! že vsa leta nagovarjajo posameznika in letos se je na naši šoli v petek, 6. 4. 2018  družilo 16 osmošolcev z 18 prvarji. Skupaj so delali, izrezovali, lepili in se povezovali.

Prostovoljske akcije, katerih rdeča nit je povezovanje skupnosti, so potekale v 79 krajih, med organizatorji so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki, sodelovala so tudi podjetja. Prijavljenih je bilo 140 akcij, v okviru nekaterih se je povezalo tudi več kot 32 organizacij. Po vsej državi je v teh dneh bilo aktivnih več kot 550 organizacij in več kot 15000 prostovoljcev.

Veseli smo, da smo prispevale v to akcijo delček svoje energije in zastopale svojo šolo.

 

 

Hvala vsem prostovoljcem!

 

Mentorica: Bogdana Mikša