Select Page

Moj komentar

SREDNJA ŠOLA SE PREDSTAVI

 

V sredo, 3. 10. 2012, so se na Matični šoli predstavile srednje šole. Predstavitev je bila za vse učence devetih razredov naše šole. Dan je bil namenjen temu, da bi se lažje odločili, kam bomo šli na srednjo šolo. Nekaterim je zagotovo pomagalo, drugim pa je to še otežilo izbiro in so si glede izbrane šole premislili. Kdor se je že odločil, kam bo šel, se mu je dan zdel dolgočasen, ampak takih učencev ni bilo ravno veliko. Predstavilo se je kar nekaj šol. Bila je samo ena šola, se žal predstavitve ni udeležila. To je bila srednja šola Bežigrad (šola, ki smo jo nekateri najbolj pričakovali). Predstavitve so potekale 45 minut, nato pa so imeli učenci 15 minut odmora preden se je začelo novo predavanje. Šole so bile razporejene po učilnicah, tiste z največ udeleženci pa so se predstavile kar v avli. Videli smo naslednje šole: Gimnazijo Kranj, SŠ Jesenice, Šolski center Škofja Loka, TŠC Kranj, SŠ Jesenice, BTŠ Naklo, Gimnazijo Škofja Loka, ESIC Kranj: Ekonomsko gimnazijo in Ekonomsko – trgovsko šolo, Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, Srednjo gostinsko in turistično šolo Radovljica, Zavod Sv. Stanislava: Škofijsko klasično gimnazijo, Srednjo grafično in medijsko šolo Ljubljana, Gimnazijo Škofja Loka, BTŠ Naklo.

Res se je splačalo priti ta dan v šolo, ker si lahko videl, kakšna je ponudba in katera je prava šola zate. Naučili so nas, da je najpomembnejše pri izbiri šole, da ugotoviš, kaj oz. kdo si želiš postati. In vendar moraš pomisliti tudi na to, ali si sposoben to res narediti, ali verjameš, da boš to lahko naredil in ali si primeren za to. Take misli te velikokrat ustavljajo na poti do tvojih sanj, a se moraš potruditi in ostati zvest samemu sebi. Verjeti moraš, da ti bo uspelo, in uspelo to bo! Nekaj učenk sem vprašala, kako se jim je zdelo, kaj si mislijo o tem dnevu in če jim je katera od predstavitev pomagala pri njihovem odločanju glede nadaljnjega šolanja.

Katarina Vodnik, 9. c: Bilo je v redu. Nimam posebnega mnenja o predavanjih, morda je predolgo trajalo (4 ure bi bile zadosti). Odločena sem že, kam se bom vpisala, in mnenja ne bom spremenila.

Iza Lebar, 9. c: Bilo je dobro, ker sem dobila še nekaj novih podatkov o šolah, saj nisem še odločena, kam se bom vpisala. Mislim, da bi morali imeti predstavitev štirih šol, in da tiste šole, ki niso prišle, ne delajo prav. Mislim, da mi bodo predstavitve teh šol zagotovo pomagale.

Neža Šubic, 9. c: Bilo mi je všeč. Videla sem predstavitve nekaterih šol, ki so mi sedaj zelo všeč, pa mi prej niso bile. Mislim, da so imeli dobre predstavitve, nekateri bolj zanimive, drugi pa bolj dolgočasne. Na žalost pa mi te predstavitve niso pomagale, temveč so me samo še bolj zmedle.

                                                                                            Petra Luskovec, 9. c