Select Page

POROČILO O IZVEDBI  47. DRŽAVNEGA TEKMOVANJA
ZA PREGLOVA PRIZNANJA ZA UČENCE 8-ih in 9-ih RAZREDOV OŠ

Šolskega tekmovanja, ki je potekalo 21. Januarja 2013, se je na 434 OŠ Slovenije udeležilo 8273 učencev in učenk. Na šolskem tekmovanju si je 1851 udeležencev prislužilo bronasto priznanje, 1851 pa se jih je 9. marca 2013 pomerilo v državnem tekmovanju, ki je istočasno potekalo na 15-ih šolah po Sloveniji.

Ena izmed gostiteljic tekmovanja je bila tudi naša šola. Tekmovanja se je udeležilo 192 učencev in 36 mentorjev.

Program se je začel ob 9.00 z uvodnim pozdravom vodje tekmovanja za Gorenjsko regijo Ireno Hudobivnik, pozdravnim nagovorom ravnatelja Rudolfa Planinška ter vodjo organizacijskega odbora Vilmo Cunk. Nadaljeval se je s programom, ki sta ga vodili devetošolki Maja Ahčin in Katja Stanovšek. Predstavile so se sedmošolka Ana Taneski z igranjem flavte, osmošolka Nika Mali s svojim čudovitim glasom in Katharina Carola Pavlin z igranjem klavirja, zaključil pa z govorom vodjem tekmovanja organizacijskega odbora Vilme Cunk.

Pri izvedbi tekmovanja so nam pomagali:Mestna občina Kranj,Zveza za tehnično kulturo Slovenije(ZOTKS),  Pošta Slovenija PE Kranj(Dražgoška ul. 8), SKB Banka d.d. PE Gorenjska-Kranj(Koroška c. 5), Zavod za turizem Kranj,Vzajemna d.v.z. PE Kranj(Koroška c. 1), Zavarovalnica Triglav d.d. OE Kranj, Cvetličarna Art d.o.o. Kranj,Mercator poslovni sistem d.d. Ljubljana(Cash & Carry Naklo) , Gorenjsko borzno posredniška družba d.d., Sipic d. o.o, Lubljana., Arvaj Ivica, Žito d.d. Lj., Pekarna Pečjak d.o.o. Škofljica, Mlinotest d.d. Ajdovščina, Peks Škofja Loka. Vsi sponzorji so dokazali, da imajo posluh za mlade željnih znanja in uspehov ter da imajo njihova podjetja  vizijo v prihodnost, ki je tlakovana z znanjem.

slika2
slika3

 

 

Organizacijski odbor OŠ Simona Jenka Kranj

Vodja tekmovanja Vilma Cunk

Vodja Gorenjske regije

Irena Hudobivnik