Select Page

Danes,  8. maja  je mednarodni dan Rdečega križa v okviru tedna RK ( 8.-15. 5.2013), ki poteka pod sloganom «150 let humanitarnega dela- kri rešuje življenja.«

Med nami je veliko ljudi, ki potrebujejo vedno bolj našo pomoč. Pa ne tisto materialno, ampak tisto, ki jo moramo poiskati nekje v nas. Mislimo na temeljna načela mednarodnega gibanja RK  po svetu humanost, solidarnost, strpnost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost in univerzalnost.

Krožkarji Rdečega križa naše šole se teh načel učimo in jih prenašamo v naše šolsko okolje.

Zbirali smo denar za otroke iz šibkejših družin v humanitarni akciji Drobtinica, brezdomcem pripravili predstavo in sladko pecivo za  začetek prazničnega decembra in v letošnjem letu odlično predstavljamo šolo na tekmovanju iz znanja o prvi pomoči.

Danes lahko  tudi vi preizkusite kakšno od temeljnih načel gibanja RK in se spomnite tistih, ki jim življenje ni postlano z rožicami. Že sama misel nas ljudi, dobrih  po srcu, pripelje do  ljudi, ki našo pomoč potrebujejo.  Nič nas ne stane, če  nekoga objamemo, se mu nasmehnemo in mu na ta način polepšamo dan.

Odrasli pa, tisti ki še niste krvodajalci, postanite to in marsikatero žalostno zgodbo spremenite v srečno.

Neopazni heroji vsakodnevno rešujejo življenja.

Irena Hudobivnik