Select Page


Krožek RK OŠ Simona Jenka  Kranj se je preko OZ  RK Koper in  OZ RK Kranj povezal  z  OŠ Koper in njihovim krožkom » Pomagaj in drugi bodo tebi«.

Gospa Marija Jereb, predsednica komisije za mlade pri OZ RK Koper,  je poskrbela, da sta se šoli povezali. Letošnje leto je leto spoznavanja, v naslednjih letih pa želimo vzpostaviti vez, ki bo trajala. Želimo delati tudi skupne projekte. Učenci obeh šol razvijajo pozitivne medsebojne odnose in gradijo medvrstniško sodelovanje. Spoznavajo pa tudi pomen kulturne dediščine.

Prvo srečanje je bilo pri nas  v sredo, 29. 5. 2013. Goste smo pogostili in  popeljali na voden ogled mestnega jedra Kranj z našim turističnim krožkom OŠ Simona Jenka Kranj. Program je bil pester in zanimiv. Zaključili smo z mini delavnico na OZ RK Kranj, kjer so se otroci spoznali in predstavili svoje delo na šolah.

Povratno srečanje obeh šol  bo v četrtek, 6. 6. 2013 na OŠ Koper.

Nekaj utrinkov srečanja…

slika2

slika1

Dragi Kranjčani!

Kranj je zelo lepo mesto in na ogledu z vami sem se kljub slabemu vremenu zelo zabavala. Z nami ste bili zelo prijazni in upam, da se bomo še večkrat srečali. Moram priznati pa tudi to, da imate zelo dobre piškotke.J

 Nika Novak

 

V sredo, 29.5.2013 smo bili v Kranju. Tako pa tudi v O. Š. Simona Jenka v Kranju, kjer imajo delavnice »Pomagaj in drugi bodo tebi«. Bilo mi je zelo lepo. Posebej pa mi je bilo všeč, ko smo bili pred muzejem  Franceta Prešerna.

Belma

 

V Kranju mi je bilo zelo lepo, saj smo se zabavali in videli veliko zanimivosti. Vesela sem, da sem lahko obiskala Kranj. Kranj je zelo lepo in znamenito mesto.

Tamara

 

Kranj je veliko in lepo mesto. Sprejeli so nas prijazno. Všeč mi je bil ogled mesta. Pri krožku sem zato, ker rad pomagam ostalim.

Matija, 5. b

 

V Kranju mi je bilo lepo, zelo sem se zabavala in izvedela veliko lepega o njem. Rada pomagam, saj mi je to priraslo k srcu. Tudi prijateljstvo je za vse ljudi pomembno.

Leja Novak , 5.b

 

V Kranju mi je bilo zelo všeč, saj sem se naučila veliko stvari o tem mestu. Naši vrstniki so nas prijazno pričakali in bili zelo dobrosrčni. Zaradi prisrčnega sprejema smo že takoj vedeli, da smo dobrodošli. Zato smo se že takrat dobro počutili. Ob ogledu igre iz prve pomoči sem ugotovila, da je poznavanje le te zelo pomembno. Ko smo prišli iz ogleda mesta, so nas presenetili z majhnimi pozornostmi. Katerih smo se zelo razveselili.

 Ela Žigon,  5. b

 

 

Kranj je čudovit ter zabaven. Zelo sem se zabavala ter tam so zelo prijazni ljudje.

Pia

 

 

Kranj – rdeči križ

 

  • V Kranju smo spoznali nove vrstnike, ki sodelujejo v podobnem krožku kot mi (učenci OŠ Koper).
  • V Kranju sem spoznala značilnosti tega mesta, spoznala sem značilno jed in nošo z Gorenjske.
  • Šola je dobila ime po kranjskem pesniku, kar je zelo zanimivo.
  • Dan, ki sem ga preživela v Kranju bi rada ponovila, a se bo to zgodilo že v četrtek, 6.6. 2013 na OŠ Koper.

 

p.s. ko sem izvedela za izlet v Kranj, sem se tega dne zelo veselila

 

Ela Bojanić, 5.b