Select Page

 

V sredo, 12. junija 2013, je Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj (ZIK) v Domu krajanov Vinica organiziral zaključno prireditev 23. Župančičeve frulice, srečanja najboljših osnovnošolskih in srednješolskih pesnikov ter osnovnošolskih deklamatorjev.

Na razpis za Župančičevo frulico 2013 se je prijavilo 72 mladih pesnikov (55 osnovnošolskih in 17 srednješolskih) in 71 osnovnošolskih deklamatorjev iz skupno 75 slovenskih šol.

Lahko so sodelovali učenci 3. triade slovenskih osnovnih šol in srednješolci. Strokovno komisijo za izbor pesnikov so sestavljali: Veronika Dintinjana (pesnica in prevajalka), Janko Lozar (doktor filozofije in univerzitetni diplomirani prevajalec) in Igor Divjak (magister ameriških študij, literarni kritik in prevajalec, letošnji predsednik strokovne komisije).

Dobitnik Župančičeve frulice 2013 za najboljšega osnovnošolskega pesnika je postal učenec naše šole – Urban Janjič iz 9. č razreda.

Ta dan sta bili podeljeni še dve nagradi, in sicer za najboljšega srednješolskega pesnika  (Ajda Šubelj iz Zavoda sv. Stanislava, Škofijske klasične gimnazije) in za najboljšega osnovnošolskega deklamatorja frulice 2013 (Vid Vidmar iz OŠ Trebnje).

Mladi pesniki so morali na natečaj poslati vsaj tri svoje pesmi, na zaključni prireditvi v Vinici pa je komisija izbirala med  povabljenimi najboljšimi. Mlade pesnike in deklamatorje je poleg predstavnikov strokovnih komisij nagovoril tudi pesnik Peter Svetina.

Urbanu za osvojeno nagrado iskreno čestitamo!

Andreja Molan, mentorica

POPOLNO PETJE

Ko pojem, se mi zazdi,
da bi šel lahko na Evrovizijo;
vsi fušamo!

Ko pojem, imam občutek,
da sem prižgal radio;
vsi fušamo!

Ko pojem, zgrešim tone,
kot gole Fernando Torres;
vsi smo ljudje!

Ko pojem, neham peti,
ker imam sočutje do ljudi;
a še vedno nekdo fuša.

Če ne bom pel,
me čaka svetla prihodnost;
znam druge stvari.

Jaz ne pojem.

slika2slika1