Select Page

Evropski » sistem razdeljevanja sadja v šolah« oz. shema šolskega sadja- SŠSZ v šolskem letu 2013/14

V letošnjem šolskem letu zopet vstopamo v evropski projekt SHEMA ŠOLSKEGA SADJA in ZELENJAVE za učenke in učence od 1.-9. razreda OŠ

V mesecu oktobru 2013 začenjamo z razdeljevanjem  svežega sadja in zelenjave v mesecu oktobru dvakrat mesečno – drugi in četrti torek v mesecu   ob 11. uri. Seznam sadja in zelenjave je razširjen z nekaj dodatnimi vrstami sveže zelenjave in dvema vrstama predelane zelenjave- kislo zelje in kisla repa. Od sadja imamo na razpolago lešnike, orehe, fige, mandarine, grozdje, melone, lubenice, jabolka, hruške, marelice, češnje in višnje, breskve in nektarine, slive, kaki, kivi, jagode, maline, borovnice, črni ribez, rdeči ribez in med zelenjavo imamo na razpolago paradižnik, zelje, kolerabico, cvetačo, korenje, rdeča redkvico, stebelno zeleno, repo, redkev, kumare, komarček, šparglje, papriko in bučke. Sredstva za razdeljevanje sadja so omejena. Ti izdelki imajo višjo ceno, saj niso iz javnih naročil.

Veseli smo, da lahko ponudimo ob drugi prehrani  toliko različnih okusov in vrst. Z učenci naredimo pri tem projektu tudi 2 x letno anketo, ki jo izpolnjujejo učenci ene paralelke v 4., 6., in 8. razredu OŠ- tudi podružnice. V mesecu oktobru 2013  bomo začeli tudi z izpolnjevanjem ankete. otrok , ki bo udeležen v anketi , bo domov prinesel tudi soglasje za starše, da lahko njihov otrok sodeluje v raziskavi. Vljudno prosimo, da  podpisano soglasje otrok odda svoji razredničarki ali razredniku.

Irena Hudobivnik

logotip-sssz-belo-ozadje