Select Page

Učenci naše šole so osvojili zlato v občinskim prvenstvu v košarki in se uvrstili na regijsko tekmovanje. Komentar tekme je pripravil Matjaž  Hudobivnik.

Začetek tekem so igralci OŠ Simon Jenko pričeli suvereno in so v boju za napredovanje premagali vse ekipe. V polfinalnem obračunu so predvsem z dobro obrambo in izkoriščenimi protinapadi premagali ekipo OŠ Stražišče. V finalnem dvoboju z ekipo OŠ Staneta Žagarja je predvesem odločala prva tretina, ko so jo zmagovalci dobili z rezultatom 11:1. Vodstvo so nato zadržali do konca tekme, kljub temu da je bila ekipa Staneta Žagarja trd oreh in se je bila bitka pod košem, vendar je napade ekipa Staneta Žagarja odbila. Na parketu je sodnik preveč popuščal, saj je bilo storjenih kar veliko občutno vidnih osebnih napak, katere pa sodnik ni dosodil. Kljub temu, bila je dobra igra, pohvaliti je potrebno obe ekipi, za dobro igro, vendar je zmagala bolj izkušena ekipa.

Rezultati medobčinskega prvenstva v košarki za učence letnik ’99 in mlajše. Na področno tekmovanje sta se uvrstili ekipi OŠ Simona Jenka in OŠ Staneta Žagarja. Čestitke.

MedobcinskoKosarka99decki