Select Page

V okviru Mladinskega odseka PD Kranj smo se od 6. do 8. junija podali na planinsko pohajanje na Krvavec. Tako smo učenci planinskega krožka od 3. do 5. razreda naše šole preživeli tri nepozabne sončne dni. Bivali smo v koči Rozka 1491 m, izvedli planinske ture do Tihe doline, do vrha Krvavca in preko Kriške planine čez planino Koren na Kompotelo (1989m). Spoznavali smo se z veščinami vozlanja, poslušali predavanje gorskega reševalca, učili o zdravilnih zeliščih in osvojili vsa »navodila za uporabo gora«. Po besedah našega spremljevalca, planinskega vodnika Robija, smo osvojili vsa »navodila za uporabo gora«. Zato nas je učiteljica Jerneja zadnji dan popeljala še v adrenalinski park, kjer smo se noro zabavali.

učenci planinskega krožka – Gorske veverice

 

NEKAJ UTRINKOV IZ NAŠIH GLAV

Petek, 6.6.2014

Ko smo izstopili iz kombija, je vsak vzel svoj nahrbtnik. Odšli smo v svoje sobe. Nato smo odšli na izlet. Sprehajali smo se po travniku. Videli smo pogačice, marjetice in medvedje šape. Nabirali smo zelišča za čaj. Hodili smo naprej. Naenkrat smo se znašli na poti, ki nas je vodila do kapelice. Potem smo šli do »plaže«, kjer smo se odpočili in pojedli.

Ana

Sobota, 7.6.2014

Odšli smo zgodaj zjutraj. Najprej smo prišli na planino Koren. Pred pastirsko kočico smo imeli počitek, ki je trajal eno uro. Pot smo nadaljevali do Kompotele. Ko smo prišli na vrh, smo bili krščeni. Robi (vodnik) je sabo vzel vrv. Po zadnjici nas je udaril zelo malo. Postala sem prava planinka s planinskim imenom Planika.

Mia

»Verižno zlaganje«

Ko smo se vračali s Kompotele, je bilo tam še veliko snega. Pot je bila zelo strma, pa tudi zelo veliko lukenj je bilo v snegu. Ana, Tinkara in jaz smo po snegu hodili preveč skupaj. Bilo je strmo. Naenkrat je Ana zdrsnila. V noge je zadela Tinkaro, ona pa mene. Izgledalo je tako, kot da bi nekdo stisnil verigo. Zato smo to smešno prigodo imenovali »verižno zlaganje«.

                                                                                                       Aljaž

Dogodivščina planincev

Na Krvavcu smo spali,

zgodaj smo vstali.

Šli smo na goro,

kjer je bilo noro!

        ¤

Tam je blo lepo,

kakor ptičice pojo.

Videli smo vse,

tam nekje, kjer so gore.

        ¤

Domov v hišo zmatrani prišli,

tudi usrani smo bili vsi.

Po osmih urah prešvicani,

na tabor pridemo še mi.

                                                                      Tinkara in Žiga

IMG_5024

IMG_5027

IMG_5028

IMG_5030

IMG_5031

IMG_5033

IMG_5034

IMG_5035

IMG_5036

IMG_5037

IMG_5038

IMG_5039

IMG_5040