Select Page

LONDON – DEVETOŠOLCI –SESTANEK

 

Spoštovani starši in devetošolci!

 

Agencija TWIN, s katero bomo potovali v London sporoča, da bomo ekskurzijo izvedli v terminu 3.10. do 6.10. (Izostanek iz šole v ponedeljek, 6.10.) Program smo podaljšali za dodatno nočitev, (posebni pogoj 1D) z obveznim doplačilom 22 EUR. Doplačilo za dodatno nočitev bodo prišteli k obroku pred odhodom. Odhod bo tako v petek, 3.10.2014 z letališča Benetke ob 21.20 uri.

Povratek bo v ponedeljek, 6.10.2014 z letališča London Southend ob 17.50 uri, s pristankom na letališču Benetke ob 20.50 uri. Avtobusni prevoz iz Kranja na letališče Benetke ter z letališča Benetke v Kranj bo organiziran in je že vključen v ceno.

Prosimo vas, da pred potovanjem poskrbite za veljaven dokument.

Evropsko kartico zavarovanja, ki velja za vse države Evropske unije, lahko naročite po spletu na internetni strani  Zavoda za zdravstveno varstvo Slovenije vsaj  4 dni pred odhodom. Dobite jo po pošti v nekaj dneh.

Vse ostale informacije boste prejeli po e- pošti do 7 dni pred odhodom.

POMEMBNO:

SESTANEK ZA STARŠE UDELEŽENCEV NADSTANDARDNE EKSKURZIJE V LONDON BO

V ČETRTEK, 25.9.2014 OB 17.URI NA MATIČNI ŠOLI v učilnici geografije v 1.nadstropju.

Na sestanku vam bo gospod Robert Urekar, vodja agencije TWIN, pojasnil vse, kar bi vas utegnilo zanimati o potovanju.  /prehrana, vreme, žepnina, oblačila, nočitev, prtljaga…/

 

Prijazno vabljeni na sestanek!

 

Kranj, 9.9.2014

 

 

P.S.  V nadaljevanju si lahko preberete vtise z lanske ekskurzije. Avtor prispevka je Gašper Kristanec iz bivšega 9.b razreda.

LONDON

Oktober 2013

Da je obisk Londona prav posebno doživetje, smo izkusili tudi nekateri letošnji učenci devetih razredov.

1.DAN:  V četrtek, 10.10., ob 17h smo se zbrali na letališču J.P., izvedeli ključne informacije o našem potovanju, nato pa preganjali dolgčas in nestrpnost do odhoda.

Sledil je dve in pol urni polet, ki pa je minil hitro. Po pristanku smo se takoj odpeljali do hotela ob največjem londonskem letališču Heathrow. Hitro smo se namestili v sobe in šli spat.

2.DAN:  Po telefonskem bujenju smo imeli v hotelski restavraciji odličen angleški samopostrežni zajtrk, ki dam je dal polno energije za prihajajoči dan. S podzemno železnico smo se odpeljali do znanega filmskega parka in trga Leicester Square, od tam pa do najbolj znanega londonskega trga Trafalgar Square, kjer smo imeli nekaj prostega časa za počitek in ogled znamenitosti. Napotili smo se do palače St. James in si ogledali menjavo straže, nato pa pohiteli proti Buckinghamski palači in si ogledali še eno menjavo straže, ki je sledila prejšnji. Zatem smo si privoščili kosilo in nakupovanje v trgovskem centru na znamenitem Oxford Streetu. Proti večeru smo šli zopet na Leicester Square, kjer smo imeli prosto za večerjo in nakupovanje. Nekateri smo si ogledali predstavo znanega uličnega komedijanta, kupili nekaj spominkov in povečerjali v kateri izmed fast food restavracij. Večina nas je šla kar v Burger King. Okoli 9h zvečer smo se zbrali in šli na podzemno proti hotelu.

3.DAN:  Po jutranjem obredu bujenja in zajtrka smo se namestili na podzemno in se pripravili na daljšo vožnjo s prestopanjem, saj smo bili namenjeni v Greenwich. Tam smo šli najprej v park ter se sprehodili po ničelnem poldnevniku, ki določa čas po vsem svetu. Zatem smo imeli nekaj prostega časa za nakupe na tržnici, kjer je zelo dišalo po azijski hrani in začimbah. Bili smo že kar precej lačni, a k sreči je sledilo okusno malo angleško kosilo – fish & chips oz. po slovensko – ribe in krompirček. Pri prodajalni smo celo srečali učence iz Prešernove šole v Kranju. Po kosilu smo šli do pomola na reki Temzi, kjer smo se vkrcali na ladjico, s katere smo si ogledali nekaj londonskih znamenitosti. Ko smo spet prišli na kopno, smo si v popoldanskem času ogledali še Millenium Bridge, stolp Monument, postavljen v spomin na veliki požar, ki je uničil večino Londona, videli smo Slovensko ambasado ter obiskali muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s. Navdušile so nas voščene lutke znanih osebnosti, ki so izgledale zelo resnične. Ta dan smo večerjali na način »jej, kolikor hočeš« v piceriji Pizza Hut v bližini muzeja. Po večerji smo se s podzemno odpeljali do hotela.

4.DAN:  Po zajtrku smo spakirali prtljago in jo naložili v avtobus, nato pa smo se s podzemno odpeljali do Muzeja naravne zgodovine – Natural History Museum. Imeli smo dovolj časa, da smo si muzej natančno ogledali, zatem pa je ostalo še nekaj časa za nakup spominkov. Okoli 15h smo šli na avtobus in se odpeljali na letališče. Let je tokrat minil še hitreje, razgled pa je bil še lepši. Okoli 21h smo pristali v Benetkah, nato pa smo imeli še 3 ure vožnje z avtobusom do Kranja. London je bil za vse res edinstvena izkušnja, ki bi jo vsi z veseljem ponovili.