Select Page

V okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti so učenci 7. b razreda potovali »čez planke«.

Gospa Lea Avguštin nas je s predavanjem popeljala v tople kraje v jugovzhodno Azijo. Učenci so spoznali nekatere azijske države, njihove znamenitosti, kulturo, prehrano, običaje in življenje ljudi. Odziv učencev je bil zelo dober, zbrali smo nekaj njihovih mnenj.

 

V petek, 27.2.2015 je na našo šolo prišla gospa Lea Avguštin, ki je skupaj s svojim možem potovala po jugovzhodni Aziji. Pokazala nam je veliko slik zraven pa nam je povedala veliko tudi o kraju v katerem je bila. V spominu mi je najbolj ostal Singapur- HOTEL MARINA BAY SANDS in Borneo- KUALA LUMPUR. Zelo zanimive so se mi zdele strehe hiš, ki imajo zavihane robove. Predstavitev je bila zelo zanimiva, gospa je bila zelo prijazna, škoda je bilo le, da smo imeli omejen čas. Tudi jaz si želim, da bom, ko bom starejša potovala po svetu.

Petja Zala Šorli

Namesto ure geografije smo imeli predavanje in popotovanje v eksotične države daljne Azije. Zamižali smo in že smo bili v poletju in sončnem vremenu v Aziji. Lea Avguštin nam je pokazala veliko zanimivih slik in povedala o življenju, kakršno je. Bilo je zelo zabavno in izvedel sem veliko novega. Izvedel sem tudi, da je tam vse poceni in da je zelo veliko za videti. Videli smo tudi, da je tam veliko stvari drugačnih kot pri nas. Posebno všeč mi je bilo, da je bilo zabavno in da je bilo veliko slik, z zanimivimi zgradbami in da je Lea veliko tudi povedala o tem kar smo jo vprašali in nam z veseljem odgovorila. Bilo mi je zelo všeč.

Lovro Šarabon

Čez planke