Select Page

Tudi letos se bomo priključili  mednarodni akciji, ki s knjigo in branjem nagovarjata vse generacije bralcev. Na prav posebno noč, ko knjiga pokaže svojo moč, bomo pripravili več dogodkov.

20.april ob 19.00: Tri čarobne noči:Tisoč in ena noč (Center)

S petošolci se bomo podali v v čaroben svet pravljic iz Tisoč in ene noči. V soju svetilke bomo srečali Šeherezado in njeno skrivnost, ki ji je rešila življenje.

21.april ob 19.00: Tri čarobne noči: Cesarjeva nova oblačila (Center)

Oh ta cesar… S prvošolci se dobimo ob 19h v naši učilnici. Najprej se bomo cesarsko najedli, ob soju sveč bomo na udobnih cesarskih odejah prebrali pravljico. Potem pa bo čas, da naši spretni prsti cesarju priskrbijo taka oblačila, da jih bo z veseljem nosil.

22.april ob 10.00: Pravljično drevo (Center)

Drugošolci bodo pod krošnjo drevesa prisluhnili pravljici ter drevo pravljično odeli – v pisana oblačila pravljičnih bitij in podob. Morda se zgodi še kakšen čudež?

22.april ob 18.00: Tri čarobne noči: Pravljičarnica (Center)

Ko bo učilnico počasi zagrinjala tema, bomo drugošolci sanjali in sanjarili, lenuharili in počivali ter predli pravljični čas. Vmes bomo skozi okno šteli zvezde in napredli ravno prav pravljične štrene za … dolge, mehke, pisane, nežne… in čisto naše pravljice.

22.april ob 18.00: Šopek za pravljico (matična šola)

Pod zvezdnato-nočno odejo, oviti v pravljično prejo, bomo s pravljičnimi junaki potovali v nekoč pred davnimi časi. Z odkrivanjem starih modrosti si bomo spletli šopek radosti …