Select Page

Učenci, ki so se udeležili nadstandardnega programa v Marindolu, so posneli kratek film.

 

NADSTANDARDNI TABOR V MARINDOLU

 

1. – 17. septembra so učenci od sedmega do devetega razreda imeli možnost udeležbe na nadstandardnem taboru  v Marindolu. Udeležilo se ga je 30 učencev. Cilji tabora so bili druženje, povezovanje mlajših in starejših učencev, okrepitev stikov Center – Matična, vse to v neokrnjeni naravi ob Kolpi. Program so pripravili in vodili taborniki rodu Stane Žagar ml. s pomočjo nekaterih učiteljev. Ker jo je taborečim zagodlo vreme, so bili prisiljeni sprejeti kar nekaj kompromisov v zvezi z aktivnostmi na prostem, vendar so se otroci (sodeč po nasmejanih obrazih) imeli enkratno. Na taboru je nastalo tudi nekaj krajših filmov, eden izmed njih je reklama za tabor, s katero so želeli pokazati, kako so se imeli, kaj so delali, in povabiti otroke, da se odločijo za tabor v naslednjem šolskem letu.

Marindol: Reklama

Reklama (ideje, snemanje, montaža) je delo učenca Urbana Klemenčiča iz 7. d razreda.

 

Srhljivka: Primer izginjajočih otrok

Na nadstandardnem taboru v Marindolu se učenci niso samo dobro imeli ter uživali v naravi. Tja so šli zato, da bi se preizkusili tudi v nekaterih spretnostih, ki jim jih običajnem šolskem vsakdanu ne moremo omogočiti.

Ena od teh je tudi možnost ustvarjanja (kratkih) filmov. Urban Klemečič in Ula Lučka Jambrek, sedmošolca, sta dobila v roke kamero in popolno umetniško svobodo. Nastala je srhljivka z naslovom Primer izginjajočih otrok, kjer mlada detektiva raziskujeta nenavadno izginotje učencev s tabora. Scenarij je nastal na taboru, Urban pa je za montažo, glasbo in vse, kar sodi v posprodukcijo, poskrbel popolnoma sam v svojem prostem času.

Za popolne začetnike z ne pretirano kakovostno tehnično opremo – ni slabo! Oba ustvarjalca sta se izkazala!

Čestitke za prvi popolnoma samostojni izdelek.

 

 

Marindol: Antireklama

Ker smo posneli reklamo za tabor (kot si je to zamislila “šefica tabora”), se je v glavah mladih ustvarjalcev porodila še ideja za njeno nasprotje – antireklamo. Na roko nam je šlo vreme, prijazno osebje in prijatelji. Ula Lučka Jambrek in Urban Klemenčič sta bila ponovno pred kamero in pri snemanju smo se vsi zelo zabavali! Za montažo in vse, kar sodi poleg, je poskrbel Urban. Naj vas prevzamejo čari Marindola! 🙂

 

Mentorja: Andreja Molan, Luka Rejc